Van Wolfswinkel bijna transfervrij na horrorjaar: 'Situatie voor mij makkelijker'

Van Wolfswinkel bijna transfervrij na horrorjaar: 'Situatie voor mij makkelijker'

12-04-2020 07:26
29

Ricky van Wolfswinkel hoopt dat hij nog van waarde kan zijn in zijn vermoedelijk laatste maanden bij FC Basel. De 31-jarige Nederlander wacht echter geduldig af na een dramatisch jaar.

"Helaas", stelt Van Wolfswinkel in gesprek met Blick over de opgeschorte competitie. "Voor mij is deze situatie misschien wel makkelijker dan voor andere voetballers. Ik weet wat het betekent om zo lang niet te kunnen spelen."

Van Wolfswinkel stond bijna het hele seizoen aan de kant, nadat een aneurysma bij hem werd ontdekt. In februari maakte de aanvaller kortstondig zijn rentree. "Ik heb zelfs gekopt en had daarna geen klachten." Maar op advies van de artsen bleef hij vervolgens opnieuw vier weken aan de kant.

Nu de oud-speler van onder meer Vitesse en FC Utrecht is vrijgegeven gooit het coronavirus roet in het eten. "Voetbal is nu slechts bijzaak", stelt Van Wolfswinkel, die hoopt nog in actie te kunnen komen voor Basel. "Ik geloof erin, ben een positief mens. De club heeft me de afgelopen maanden zeer goed ondersteund."

Van Wolfswinkel loopt uit zijn contract en kan transfervrij opzoek naar een nieuwe club. Daar houdt hij zich nog niet al te veel mee bezig. "Het is voor iedereen een moeilijke tijd."