De Boer ziet transferrevolutie niet gebeuren, Hendriks voorziet problemen

De Boer ziet transferrevolutie niet gebeuren, Hendriks voorziet problemen

14-04-2020 08:42
16

Ronald de Boer en Hélène Hendriks verwachten niet dat er vanwege de coronacrisis structureel iets verandert op de transfermarkt. Zaakwaarnemer Rob Jansen voorspelde onlangs dat er voorlopig weinig vuurwerk zal zijn omdat mensen overlijden, bedrijven omvallen en gezinnen het moeilijk hebben.

De Boer denkt wel dat er op korte termijn iets gaat veranderen op de transfermarkt. "Maar structureel? Nee, dat niet", zegt hij bij Jinek. "Toen de huizenmarkt instortte dacht iedereen dat we weer een beetje normaal gingen doen, want dat was te gek voor woorden. Maar de prijzen zijn nog nooit zo hoog geweest."

Wedden

Meer odds

"Nu gaan de transferprijzen weer een beetje omlaag en zeggen mensen dat het weer normaal wordt, maar over tien jaar zitten we weer 20% hoger dan een paar maanden geleden. Ik zie het niet gebeuren. Het is wat de gek ervoor betaalt. Als voetbal zo populair blijft..."

Hendriks denkt er ook zo over. "De echte problemen komen pas volgend seizoen", zegt de presentatrice van FOX Sports. "De sponsordeals zijn vaak al betaald, de inkomsten van de seizoenskaarten zijn al binnen en de televisiegelden komen binnen, dus op dit moment is er nog geen supergroot probleem, maar volgend jaar wel."

"Gaan de bedrijven straks nog wel sponsoren en kunnen ze die deals nog wel maken? Dat heeft ook invloed op de transfermarkt. Er zal wel wat veranderen, maar over twee à drie jaar is alles gewoon weer hetzelfde."