'Enorme ramp' tekent zich af: 'Voor Ajax gaat het dan om 60 miljoen euro'

'Enorme ramp' tekent zich af: 'Voor Ajax gaat het dan om 60 miljoen euro'

16-04-2020 11:58 Laatste update: 13:32
89

Een 'enorme ramp' tekent zich af voor de Eredivisie en in het bijzonder Ajax, Feyenoord en PSV. Dat stelt sportmarketeer Marcel Beerthuizen bij BNR.

De KNVB wil de Eredivisie en Eerste Divisie in juni hervatten, maar alles hangt af van de coronamaatregelen van de overheid ná 28 april. Beerthuizen wacht gespannen af. Volgens de sportmarketeer komen 'veel clubs in de problemen als er dit jaar zonder publiek of zelfs helemaal niet meer wordt gevoetbald'.

"Dat zou een redelijk grote ramp zijn", aldus Beerthuizen. "Voor clubs als Ajax, PSV en Feyenoord betekent het een enorme financiële klap. Voor Ajax gaat het dan om zestig miljoen euro. Voor PSV en Feyenoord gaat het om mindere bedragen, maar wél om hele grote aandelen van de begroting. Dus het zou echt een enorme ramp zijn."

Ook de sponsoring komt dan onder druk te staan. "Ja, dat is natuurlijk al aan de hand. De lopende contracten werden altijd wel gehandhaafd door de sponsoren, zeker door de grote bedrijven. Die willen de clubs niet in de steek laten. Relatiemarketing wordt weer heel belangrijk."