Catalaanse sportkranten: Barcelona zet doelman te koop, Onana blijft in beeld

Catalaanse sportkranten: Barcelona zet doelman te koop, Onana blijft in beeld

19-04-2020 07:36
32

FC Barcelona heeft na één seizoen al genoeg gezien van doelman Neto. De opvolger van Jasper Cillessen is op de transferlijst geplaatst, melden Diario Sport en El Mundo Deportivo. Over de gevolgen voor André Onana verschillen de meningen.

Volgens Sport opent de verkoop van Neto de deur voor Onana om terug te keren naar Catalonië. Barça kan echter niet voldoen aan de vraagprijs van Ajax van veertig miljoen euro voor 'één van zijn grote juwelen'. De Spaanse kampioen zoekt daarom naar mogelijkheden om het transferbedrag te drukken. Zo zouden Riqui Puig en Álex Collado op huurbasis naar Amsterdam kunnen vertrekken. Naast Puig werd de Eredivisie-kampioen ook al in verband gebracht met Pedri.

Mundo Deportivo houdt er een andere lezing op na. Barça wil Neto verkopen om zo de transferkas te spekken en ruimte te maken in het salarisbudget. De dertigjarige Braziliaan kwam voor maximaal 35 miljoen euro over van Valencia, terwijl Cillessen de omgekeerde weg bewandelde. Als stand-in van Marc-André Ter Stegen kwam hij slechts vier keer in actie en mogelijk blijft het daar dus bij. De 21-jarige Iñaki Peña klopt nadrukkelijk op de deur en moet worden doorgeschoven.

Barça onderhandelt nog met Ter Stegen over een nieuw contract. Hoewel de gesprekken niet heel vlot verlopen, tekent de Duitser naar verwachting wel bij. Volgens MD staat Onana er desondanks zeer goed op. De Kameroener geldt als mogelijke vervanger van Ter Stegen.