'Alvast groen licht: Real Madrid kan thuiswedstrijden op trainingscomplex spelen'

'Alvast groen licht: Real Madrid kan thuiswedstrijden op trainingscomplex spelen'

21-04-2020 07:35
15

Real Madrid gaat zijn thuiswedstrijden waarschijnlijk op het trainingscomplex spelen, áls de Primera División-jaargang 2019/2020 nog hervat kan worden. De Koninklijke wilde de zomermaanden eigenlijk benutten door het Estadio Santiago Bernabéu te verbouwen.

Hoewel Spanje één van de zwaarst getroffen landen in Europa is tijdens de coronacrisis, liggen er nog steeds van plannen om door te voetballen in de zomermaanden. Real Madrid heeft volgens Marca al toestemming van de Spaanse voetbalbond gekregen om uit te wijken naar het Estadio Alfredo di Stéfano, gelegen in voorstad Valdedebas. Aangezien er voorlopig toch geen publiek aanwezig kan zijn, zou men er geen problemen mee hebben om de thuiswedstrijden van De Koninklijke te verplaatsen.

Of het zover zal komen, is echter nog maar de vraag. José Luis Martínez-Almeida, de burgemeester van Madrid, liet al weten dat er tot aan de zomer sowieso geen grote evenementen plaats zullen zijn. De Spaanse bond heeft bovendien al een scenario ontworpen voor wanneer de competitie niet afgemaakt kan worden: Real Madrid zou zich in dat geval plaatsen voor de Champions League, op basis van de huidige Primera División-stand.