Burgemeester Madrid: 'Zonder fans mogelijkheid, maar voor de zomer geen voetbal'

Burgemeester Madrid: 'Zonder fans mogelijkheid, maar voor de zomer geen voetbal'

19-04-2020 13:15
10

José Luis Martinez-Almeida, de burgemeester van Madrid, sluit niet uit dat het nog maanden duurt voordat er weer gevoetbald kan worden. Hij is voorstander van het hervatten van de Primera División zonder publiek, maar veel is nog onduidelijk.

"In de lente en zomer zullen er geen grote evenementen kunnen plaatsvinden", zegt Martinez-Almeida tegen Onda Cero over het hervatten van de Spaanse competitie. "Mogelijks zal er ook in de herfst nog niet gevoetbald worden. We zullen het virus nog niet volledig onder controle hebben, dus bestaat het risico van een tweede uitbraak."

"Alles hangt af van hoe de situatie de komende maanden evolueert", vervolgt de burgemeester. "We zullen onze gewoontes moeten aanpassen. En zelfs als we straks weer gewoon over straat kunnen, zijn we nog steeds ver verwijderd van grote evenementen voor de zomer, of dat nu voetbalwedstrijden of concerten zijn. Vanaf de herfst moeten we dat zorgvuldig bestuderen."

Wel zet Martinez-Almeida de deur op een kier voor wedstrijden zonder publiek. "Ik zeg niet dat het gebeurt, maar het is een mogelijkheid. Het is wel zo eerlijk om competities uit te spelen. En dat zeg ik niet omdat ik fan ben van Atlético, dat nu niet op een Champions League-plaats staat."

Madrid kreunt momenteel onder het coronavirus. De Spaanse hoofdstad is één van de zwaarst getroffen regio's met meer dan 7.000 doden. Premier Sánchez van Spanje kondigde zaterdag aan dat hij de lockdown wil verlengen tot 9 mei.