Klopp maakt Wijnaldum 'heel erg boos': 'Hoorde ik na de wedstrijd pas'

Klopp maakt Wijnaldum 'heel erg boos': 'Hoorde ik na de wedstrijd pas'

22-04-2020 16:29
17

Georginio Wijnaldum was vorig seizoen de held van Anfield door twee keer te scoren in de krankzinnige Champions League-return tegen FC Barcelona, waardoor Liverpool doorstootte naar de finale. Jürgen Klopp hoorde achteraf dat de Nederlander woest op hem was, aldus de Duitse manager bij Sky Sports.

Klopp passeerde Wijnaldum, maar liet hem bij de start van de tweede helft invallen voor Andy Robertson. De rest is geschiedenis: de 29-jarige middenvelder scoorde twee keer en wees Liverpool daarmee weg naar - uiteindelijk - de Champions League-eindzege.

Bij Sky Sports vertelt Klopp hoe hij zijn spelers laat weten of ze spelen of niet. "Dat maak ik twee dagen van tevoren duidelijk. Hoe ik dat doe, hangt af van het moment en de situatie. Daar kunnen ze van balen, maar ik wil er niets over horen. Pas na de wedstrijd morgen ze verhaal komen halen. Mijn deur staat altijd open op maandagochtend."

"Zo ging het ook met Gini bij de return tegen Barcelona in de Champions League", vertelt Klopp. "Hij klaagde niet en deed gewoon zijn best op de training. Pas na de wedstrijd hoorde ik dat hij heel erg boos op mij was. Of ik een vriend ben van de spelers? Kom op de wedstrijddag maar eens langs, dan zie je dat ik de vriend ben van maximaal elf spelers."