ED: clubs wisten niet dat KNVB blanco stemmen ook mee zou tellen

ED: clubs wisten niet dat KNVB blanco stemmen ook mee zou tellen

24-04-2020 18:59
90

De voetbalsoap van vrijdagmiddag heeft een extra hoofdstuk gekregen. Volgens het Eindhovens Dagblad wisten de clubs voorafgaand aan het overleg met de KNVB niet dat blanco stemmen ook mee zouden tellen.

De clubs moesten door middel van stemmen een advies geven over de promotie en degradatie. Uiteindelijk waren zestien clubs voorstander van promotie van SC Cambuur en De Graafschap én degradatie van ADO Den Haag en RKC Waalwijk. Negen clubs waren tegen en negen clubs – onder wie sc Heerenveen – onthielden zich van een stem, heeft ook de KNVB bevestigd.

Dit kan als volgt worden uitgelegd: zestien clubs waren vóór promotie/degradatie en achttien clubs stemden niet voor promotie/degradatie. De clubs die niet stemden wisten van tevoren echter niet dat hun blanco stem bij de tegenstemmers gevoegd zou worden, claimt het ED. 'De KNVB heeft neutrale stemmen echter wel willens en wetens gebruikt om promotie Cambuur en De Graafschap te voorkomen', klinkt het.

Wat er gebeurd zal zijn, als de clubs dit wél van tevoren wisten, is nog maar de vraag. De KNVB vindt heeft nu mede op basis van de blanco stemmen besloten om ADO Den Haag en RKC Waalwijk in de Eredivisie te houden.