Memphis weigert Lyon-voorstel: 'Op dit moment hebben we nog geen akkoord'

Memphis weigert Lyon-voorstel: 'Op dit moment hebben we nog geen akkoord'

25-04-2020 09:55
25

Memphis Depay heeft vooralsnog niet ingestemd met een nieuw contractvoorstel van Olympique Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas gaf eerder al toe dat de Franse club er alles aan doet om zijn Nederlandse sterspeler te behouden.

Memphis heeft nog een contract tot medio 2021 bij Lyon, waardoor de onzekerheid over zijn toekomst toeneemt. "We werken er hard aan", vertelt Aulas aan L'Équipe. "Ik heb veel contact met Memphis. Rudi Garcia (trainer, red.) ook, net als Juninho Pernambucano (technisch directeur, red.). We hebben niet dagelijks contact, maar wel regelmatig. We hebben hem een aantal voorstellen gedaan, die hij niet heeft geaccepteerd. Hij wilde wachten tot hij weer kan spelen."

De Oranje-aanvaller herstelt momenteel van een zware kruisbandblessure. "Hij herstelt sneller dan verwacht. Hij dacht nog te kunnen spelen voor het Nederlands elftal", aldus Aulas, die vervolgens nog wat dieper ingaat op de contractonderhandelingen. "Op dit moment hebben we nog geen akkoord. Maar we geven niet op. We praten met zijn zaakwaarnemers en ik praat met hem. We doen er alles aan om te verlengen. Iedereen bij Lyon is daar voorstander van."