Gözübüyük kraakt Makkelie opnieuw: "Het is je collega voor lul zetten"

29 april om 10:50

Serdar Gözübüyük heeft Danny Makkelie opnieuw onder vuur genomen. In het tv-programma De Geknipte Gast haalt de scheidsrechter tegenover gesprek met Özcan Akyol een voorbeeld uit 2017 aan.

Makkelie stuurde een bericht naar FOX Sports-analist Hans Kraay junior om een beslissing van scheidsrechter Pol van Boekel af te keuren. Kraay voegde er vervolgens aan toe dat Makkelie erbij had geschreven dat hij niet genoemd wilde worden, maar toen was het kwaad al geschied. Gözübüyük ziet het als een voorbeeld van hoe sommige collega's met elkaar omgaan in de scheidsrechterswereld.

"Het is je collega voor lul zetten", aldus Gözübüyük, die Makkelie overigens niet expliciet noemt. "Dan stuur je tijdens een wedstrijd een appje naar iemand die verslag doet, en dan zeggen dat diegene een fout heeft gemaakt. En dan onderaan het bericht zeggen: Noem mijn naam niet. Ik noem geen namen, maar ik zou zoiets nooit doen. Zo ga je niet met mensen om."

Het incident staat volgens Gözübüyük niet op zichzelf. De scheidsrechter heeft regelmatig te maken gehad met racisme. "Ik heb al die tijd mijn mond gehouden, maar het gaat wel ver. Ik heb dingen gezien waarvan ik denk dat dat niet geaccepteerd kan worden. Een waarnemer riep ooit over mij in het stadion: beter een Nederlander dan een Turk. Terwijl een waarnemer belangrijk is voor mij, want hij moet jou een cijfer geven en met goede cijfers kun je een contract verdienen."