Ajax-talent droomt van profdebuut: 'Kijk veel naar De Bruyne en Ziyech'

Ajax-talent droomt van profdebuut: 'Kijk veel naar De Bruyne en Ziyech'

05-05-2020 10:58 Laatste update: 11:04
97

Kristian Hlynsson maakt door de coronacrisis een moeizame start door bij Ajax. Het zestienjarige talent tekende in januari een contract in Amsterdam, maar keerde al snel terug naar IJsland vanwege de coronacrisis.

"Het is niet leuk dat de coronacrisis zich afspeelt, want ik zat er net lekker in. Zowel op als buiten het veld", aldus Hlynsson. Toch hoopt de pas zestienjarige spelmaker volgend seizoen zijn debuut in het betaalde voetbal te maken. "Ik wil komend seizoen veel doelpunten maken en assists geven. Daarnaast met mijn team alle prijzen pakken. Verder hoop ik stiekem mijn debuut in het betaalde voetbal te maken bij Jong Ajax. Dat zou mooi zijn", zegt Hlynsson op de website van Ajax.

Het talent, dat door Ajax ontdekt werd op een jeugdtoernooi in Enschede waar Hlynsson met Breidablik aan deelnam, traint momenteel voor zichzelf in IJsland. "Ik moet wat sterker en sneller worden en veel minuten maken. Ik kijk veel naar spelers als Kevin de Bruyne en Hakim Ziyech. Ik hou van dat soort creatieve jongens", aldus Hlynsson, wiens broer Agust in de jeugdopleiding van Norwich City speelde en nu uitkomt voor Vikingur Reykjavik. "Hij is wat explosiever dan mij. Ik ben wat technischer. Het is mijn droom om ooit samen met mijn broer te spelen. Misschien wel in het nationale elftal van IJsland."