Update: seizoen in België afgelopen, geen voetbal tot en met 31 juli

Update: seizoen in België afgelopen, geen voetbal tot en met 31 juli

06-05-2020 13:48 Laatste update: 15:03
17

De Belgische regering gaat competitievoetbal tot 1 augustus verbieden. Dat melden diverse Belgische media, waaronder VRT en Het Laatste Nieuws. Het besluit, dat nog niet officieel is, maakt een einde aan het huidige seizoen.

De Jupiler Pro League nam als eerste competitie het besluit om het seizoen niet af te maken, maar de laatste weken werd de deur naar een snelle hervatting door een aantal clubs toch weer opengezet. De ledenvergadering, waar het besluit officieel gemaakt moet worden, is al meermaals uitgesteld en vindt nu plaats op 15 mei.

De Belgische overheid lijkt nu echter het initiatief te nemen. Sinds woensdag 9 uur zit de Veiligheidsraad samen. De betrokken ministers en de experts  maken net als de Nederlandse overheid een 'routekaart' uit de coronacrisis. Ook hoe het verder moet met het voetbal staat op het programma. Volgens de VRT zouden trainingen bij voetbalclubs weer toegestaan kunnen worden vanaf juni. Mogelijk zijn sportwedstrijden vanaf augustus weer mogelijk, maar wel zonder publiek.

Volgens de VRT mag de Jupiler Pro League weer per 1 augustus beginnen, maar is het zeker tot oktober niet mogelijk om publiek toe te laten bij de wedstrijden. Het Laatste Nieuws meldt dat er nog geen zekerheid is over wat er na juli gaat gebeuren. 

Update: Het hoge woord is eruit in België: premier Sophie Wilmès heeft tijdens de persconferentie van de Veiligheidsraad aangegeven dat er in ieder geval tot en met 31 juli niet gevoetbald mag worden in het land. 

Wilmès stelde enkele versoepelingen voor en had het ook over sportwedstrijden in België. Die zijn niet toegestaan tot en met 31 juli 2020, waardoor het seizoen in de Jupiler Pro League niet uitgespeeld kan worden.