Hiddink over Champions League-drama: 'Perfecte scheids, maar nooit meer gefloten'

Hiddink over Champions League-drama: 'Perfecte scheids, maar nooit meer gefloten'

08-05-2020 17:58
29

Toenmalig Chelsea-manager Guus Hiddink stond in 2009 op de drempel van de Champions League-finale, maar struikelde in de allerlaatste seconden van de halve finale over FC Barcelona. De controversiële uitschakeling zit Hiddink elf jaar later nog steeds niet lekker.

Andrés Iniesta scoorde in de blessuretijd: in de blessuretijd zag de Noorse arbiter Tom Henning Øvrebø tot ontsteltenis van Chelsea een handsbal van Samuel Eto'o over het hoofd. "It's a f*cking disgrace", liet de woedende Didier Drogba zich ontvallen. "Ik probeer altijd mee te denken met scheidsrechters, want die hebben een moeilijke job. Maar dit had zelfs onze VAR in Zeist nog goed kunnen zien", knipoogt Hiddink in de Ziggo Sport-rubriek Tussen de Palen.

De Achterhoeker vermoedt echter dat er meer aan de hand was. "De enige keer dat ik een verdenking had dat het gemanipuleerd was. Want het jaar daarvoor (2007/2008, red.) was Manchester United-Chelsea de finale in Moskou. Nu stond Manchester United opnieuw in de finale en zou Chelsea – of FC Barcelona – ook in de finale kunnen komen. Ik heb geen bewijzen, maar ik vond het wel opvallend. Ik had de scheidsrechter bij PSV al meegemaakt, perfecte scheids, ook in uitwedstrijden. Maar na deze wedstrijd heeft hij nooit meer één wedstrijd geleid."

De Noor zat Chelsea op die avond diverse malen dwars en werd na zijn laatste beslissing achtervolgd door de furieuze Michael Ballack. "Hij beheerst zich. Normaal zou je hem toch een opdoffer geven, niet?", aldus de nog altijd furieuze Hiddink. "Ik word er nu nog boos om. Hoe is het in godsnaam mogelijk? Hier was van tevoren wat gebeurd."