Van Gaal 'controleert en handhaaft': 'Toen heb ik hem eens fysiek rechtop gezet'

Van Gaal 'controleert en handhaaft': 'Toen heb ik hem eens fysiek rechtop gezet'

09-05-2020 07:15
13

Dat Frenkie de Jong nog niet tot volledige wasdom is gekomen bij FC Barcelona, ligt zowel aan de 22-jarige middenvelder zelf als zijn trainers bij de Catalanen. Dat vertelt Louis van Gaal in de podcast 'Een-tweetje met Yves'.

"Frenkie de Jong is eigenlijk niet tot zijn recht gekomen, met de kwaliteiten die hij bezit. Hij is een heel intuïtieve voetballer, die op een andere positie minder tot zijn recht komt dan op zijn favoriete positie", stelt de oud-coach van onder meer Barça, Ajax en Oranje. "Had hij een rationele voetballer geweest dan zou hij zich veel sneller hebben aangepast aan zijn andere rol bij FC Barcelona."

In het boek LvG geeft Van Gaal toe inderdaad eens zijn broek te hebben laten zakken in de kleedkamer van Bayern München. "Tijdens een tactische bespreking." Ook zette hij Luca Toni destijds letterlijk op zijn plaats. "Toni kwam op trainingskamp altijd te laat bij het ontbijt en ging vervolgens onderuitgezakt zitten. In mijn ogen kan dat niet en omdat ik controleer en handhaaf heb ik hem eens fysiek rechtop gezet."

"Als iemand te laat komt, zeg ik er ook wat van. Wie geeft jou het recht om mij en de spelersgroep te laten wachten? Dat was voor een vedette als Toni moeilijk te verteren", aldus Van Gaal.