Driessen windt zich op: Waarom moet Daley Blind een miljoen inleveren?

Driessen windt zich op: "Waarom moet Daley Blind een miljoen inleveren?"

12-05-2020 15:26 Laatste update: 15:36
59

Valentijn Driessen vindt het onzin dat spelers in de Eredivisie zomaar salaris moeten inleveren. Hij neemt Ajax-grootverdiener Daley Blind als voorbeeld.

De Eredivisie CV presenteerde onlangs een 'historisch akkoord' over het inleveren van salaris door spelers, maar daar hoeven de betrokkenen zich niet aan te houden. "Uiteindelijk bepalen de speler en de club samen of er salaris wordt ingeleverd", zegt Driessen tegen Veronica Inside. "Gewoon salaris inleveren gaat mij ook gewoon veel te ver. Waarom moet Daley Blind zomaar een miljoen inleveren? Maak dan een bepaalde regeling, maak afspraken met hem. Een achtergestelde lening, of wat dan ook."

Driessen denkt dat het veel beter is om individueel met spelers afspraken te maken. "Je kunt ook zeggen: Blind is een jongen van de club, die wil echt wel wat inleveren. Dan kun je ook bemiddelen: na je carrière hebben we een baan voor je, die rol levert normaal gesproken 25.000 euro op. Daar maken we voor vijf jaar een ton van. En dan kom je ook dichter bij elkaar. Ik vind dat je dat soort individuele afspraken moet maken, en niet zomaar een miljoen inleveren. Ik denk niet dat dit zo werkt."