De Boer spreekt over De Jong en De Ligt: 'Had het veel moeilijker'

De Boer spreekt over De Jong en De Ligt: 'Had het veel moeilijker'

12-05-2020 17:56
18

Frenkie de Jong heeft na één seizoen de nodige kritiek gekregen bij FC Barcelona, maar Ronald de Boer vindt dat hij het helemaal niet zo slecht gedaan heeft.

"Mensen zeggen dat hij niet het niveau haalt dat hij bij Ajax of bij het Nederlands elftal haalde, maar niet iedereen kan zeggen dat hij zoveel speelt in zo'n sterk elftal. Dus ik denk dat hij het goed doet", zegt De Boer in Barcablog.

De Boer vergelijkt de situatie van De Jong met die van Matthijs de Ligt bij Juventus. "Je kunt zien dat een andere jonge speler als De Ligt het veel moeilijker had, omdat iedereen dacht dat hij vanaf het begin in de basis zou staan."

"Voor zijn eerste seizoen doet De Jong het erg goed", gaat De Boer verder. Ernesto Valverde en Quique Setién hebben De Jong echter nog niet op zijn vertrouwde positie gezet. "Maar je ziet dat het een teamspeler met een geweldige persoonlijkheid is", zegt De Boer. "Als hij regelmatig als centrale middenvelder kan spelen, weet ik zeker dat hij gaat slagen."

"Het is een spelverdeler, dus je kunt geen twintig goals van hem verwachten. Ik denk dat hij een geweldige opvolger is van Busquets."