'Koos Werkeloos' De Boer: Natuurlijk heb ik ook genoeg kopzorgen

'Koos Werkeloos' De Boer: "Natuurlijk heb ik ook genoeg kopzorgen"

13-05-2020 22:53
37

Frank de Boer richtte zich na zijn carrière op het trainersvak, maar Ronald de Boer bewandelde een ander pad. Hij is onder meer analist en voelt er niets voor om trainer te zijn.

"Ik denk wel dat ik de druk aankan, maar dit is een manier om me te laten gelden in het voetbal, want dat is hoofdzaak nummer één in mijn leven", zegt De Boer bij De Geknipte Gast, een programma van Özcan Akyol.

"Ik vind dit een heel prettige manier van leven. Het is geen 24-uursbaan, zoals mijn broer die heeft. Er zijn positieve en stressvolle momenten, maar ik heb dat veel minder. Natuurlijk heb ik ook genoeg kopzorgen, bijvoorbeeld of het contract met FOX Sports wel verlengd wordt. Ik word 50 en wil over twee jaar niet ineens niets meer doen. Ik ben tevreden met hoe ik het de afgelopen jaren heb ingevuld."

De Boer is analist bij FOX en ambassadeur van Ajax, 'een soort erebaan'. "Het gaat goed, maar ik ben Koos Werkeloos op het moment. Alles ligt stil. FOX Sports ligt helemaal stil, er gebeurt helemaal niets. Bij Ajax werk ik als ambassadeur, maar ook in de jeugd. Ik voer videogesprekken met de jongens om ze gemotiveerd te houden en verder niets, eigenlijk."