Spaanse krant vraagt Eredivisie-spelers naar Dest: Hij mist ervaring

Spaanse krant vraagt Eredivisie-spelers naar Dest: "Hij mist ervaring"

19-05-2020 07:53
22

Pol Llonch (Willem ll) en Javier Espinosa (FC Twente) hebben zich in de Spaanse krant Mundo Deportivo uitgesproken over Sergiño Dest (Ajax). De rechtsback wordt in verband gebracht met een mogelijke transfer naar FC Barcelona.

Bayern München leek lang de belangrijkste kandidaat voor Dest, maar plots verscheen Barcelona ten tonele. De laatste geluiden zijn dat de Spaanse topclub voorlopig geen poging gaat wagen voor Dest.

Mundo Deportivo meldde dat maandag. Diezelfde krant informeerde bij Llonch en Espinosa. "Het is een speler met veel talent en uitstraling", zegt hij. Espinosa denkt dat Dest het Barça-DNA heeft. "Hij houdt er erg van om aan te vallen."

Llonch noemt Dest 'een goede en creatieve speler'. "Hij is een complete, aanvallende speler die al een paar jaar op hoog niveau speelt, ondanks zijn jonge leeftijd.  Ja, hij heeft de Barça-stijl, maar hij is nog erg jong. Hij mist ervaring."

Llonch ziet ook duidelijke verschillen tussen de Primera Division en Eredivisie. "Hier is het meer van komen en gaan, maar in LaLiga is het meer op gericht op balbezit." Dest zou vooralsnog 'iets gedisciplineerder en defensief zekerder' moeten worden en meer moeten scoren.

Espinosa speelde in de jeugd van Barcelona. Llonch kwam uit voor onder meer Espanyol, Girona en Granada.