Goed nieuws voor Excelsior: gemeente positief over renovatieplannen stadion

Goed nieuws voor Excelsior: gemeente positief over renovatieplannen stadion

20-05-2020 12:00 Laatste update: 12:03
38

De gemeente Rotterdam heeft positief gereageerd op het plan van Excelsior om het Van Donge & De Roo stadion uit te breiden. Mocht de Rotterdamse club een financieel haalbaar plan neerleggen kan het op medewerking van de gemeente rekenen.

Mocht het plan van Excelsior goedgekeurd worden, dan kan de bouw in 2022 van start gaan, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten. De plannen van de club zijn niet nieuw: zo lag er ook al een plan op tafel om een nieuw stadion te bouwen, maar uiteindelijk is ervoor gekozen het huidige stadion te renoveren en uit te breiden. 

Excelsior wil de capaciteit in het Van Donge & De Roo Stadion uitbreiden van 4400 naar ongeveer 6500 zitplaatsen. Ook moet er ruimte komen voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen: denk hierbij aan flexkantoren, horeca, een fitnesscentrum en vergaderruimten. Er worden ook woningen gebouwd in de vier gebouwen op de hoeken van het stadion. Het gaat om appartementen voor studenten en een- en tweepersoonshuishoudens.

Ambitie
"We hebben er nooit een geheim van gemaakt in onze ambitie dat we graag structureel in de Eredivisie willen spelen, laat Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior, weten in een reactie aan RTV Rijnmond. "Gezien de huidige faciliteiten zitten we nu aan het maximaal haalbare wat betreft inkomsten en dus moeten we naar alternatieven kijken."

"We hebben naar het gebied en stadionontwikkeling gekeken en of er een stuk vastgoed aan het stadion kan worden gekoppeld, waar niet voetbal gerelateerde inkomsten uit voort kunnen vloeien. Daar hebben we een plan op gemaakt dat we bij de gemeente hebben ingediend", aldus De Haan.