'FIFA-preses Infantino loog over agenda om peperdure privévlucht te kunnen boeken'

'FIFA-preses Infantino loog over agenda om peperdure privévlucht te kunnen boeken'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 14:28zo 24-05-2020 om 14:28

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft wat uit te leggen. Volgens de Süddeutsche Zeitung 'trakteerde' de Zwitser zichzelf in april 2017 op een privévlucht naar zijn thuisland na een bezoek aan meerdere landen in Zuid-Amerika.

Infantino besloot een privévliegtuig te huren toen bleek dat zijn KLM-vlucht vanuit Suriname door technische problemen 24 uur was vertraagd. Zijn assistent Matias Grafström liet aan Tomaz Vesel, hoofd van de zogeheten Audit & Compliance Committee, weten dat de president geen andere keus had, omdat hij anders niet op tijd terug zou zijn voor een ontmoeting met UEFA-baas Aleksander Ceferin.

De kosten van de vlucht bleken torenhoog. De Duitse krant rept – op basis van een email van de FIFA – van een bedrag met zes cijfers. Als toezichthouder vroeg Vesel daarom om meer informatie over de agenda van Infantino, waarin ook de afspraak met Ceferin vermeld stond. Dat was echter 'een puur verzinsel, een leugen', aangezien de Sloveen op dat moment op bezoek was in Armenië.

De wereldvoetbalbond ontkent desondanks dat de privévlucht van Infantino in strijd was met de regels. De Zwitserse voorzitter raakte in 2016 ook al in opspraak vanwege zijn dure reisjes. Zo maakte hij ook voor een bezoek aan de paus gebruik van een privévlucht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws