Haan ziet overleden ex-ploeggenoten terug op tv: 'En nu is Suurbier ziek, triest'

Haan ziet overleden ex-ploeggenoten terug op tv: 'En nu is Suurbier ziek, triest'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 19:18di 02-06-2020 om 19:18

49 jaar nadat Ajax beslag legde op zijn eerste Europa Cup I, is de helft van het elftal nog in leven. Arie Haan scoorde op 2 juni 1971 tegen Panathinaikos en kijkt met gemengde gevoelens terug op de eindstrijd.

Dick van Dijk maakte toen de eerste Ajax-goal, maar overleed in 1997. Nico Rijnders stierf al op zijn 28ste, later zouden ook Velibor Vasovic, Gerrie Mühren, Johan Cruijff, Piet Keizer en recentelijk Barry Hulshoff volgen. Haan vond het confronterend om de beelden van Ajax-Panathinaikos terug te zien, toen de wedstrijd weer op tv werd uitgezonden. "Dan zie je die koppen van die jongens voor de camera. Poeh, denk je dan. Die is er ook al niet meer. Nu is Wim Suurbier weer ernstig ziek. Heel triest", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De 71-jarige Groninger viel toen samen met Horst Blankenburg in: zij zijn naast Heinz Stuy, Suurbier, Johan Neeskens en Sjaak Swart de enige zes spelers van toen die nog in leven zijn. "Ik voel geen angst voor mezelf. Dat niet, maar je kijkt wel steeds meer terug. Terwijl ik altijd iemand was die juist altijd vóóruit keek", aldus de momenteel in Spanje verblijvende Haan.

Terugdenken aan zijn doelpunt op Wembley stemt de 35-voudig Oranje-international een stuk vrolijker. "Omdat het toch wel een bijzonder moment was. Scoren in de Europa Cup-finale. Het was nota bene mijn allereerste Europa Cupwedstrijd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws