De Graafschap sleept transfer uit het vuur: 'Na rechtszaak baalde ik wel even'

De Graafschap sleept transfer uit het vuur: 'Na rechtszaak baalde ik wel even'

05-06-2020 07:51 Laatste update: 07:52
25

Julian Lelieveld is blij dat hij zich officieel speler van De Graafschap kan noemen. Door de misgelopen promotie van de Doetinchemse club stond de transfer van de rechtsback, die Vitesse na veertien jaar verlaat, wel even op losse schroeven.

"Promoveren, dat wordt ons doel. Terug naar de Eredivisie. Uiteindelijk blijft dat het podium waarop ik mezelf wil bewijzen", zegt Lelieveld tegen de Gelderlander. In Doetinchem wil hij weer wekelijks voetballen, een gevoel dat hij miste bij Vitesse. "Ik kon verlengen bij Vitesse, maar kreeg niet het gevoel dat de club mij per se wilde behouden. Voor mijn gevoel ben ik nu toe aan iets nieuws."

"De Graafschap wilde mij heel graag hebben. Al vóór het gedoe met de KNVB", doelt Lelieveld op de gemiste promotie. "In eerste instantie ging iedereen ervan uit dat de club zou promoveren. Ik ook. Toen de KNVB anders besloot en De Graafschap zijn rechtszaak verloor, baalde ik wel even. Ik vroeg mezelf af: wat nu? Mijn plan was niet direct in de eerste divisie te gaan voetballen."

Toch ging hij na gesprekken met technisch manager Peter Hofstede en trainer Mike Snoei overstag. "Ik proef bij De Graafschap de ambitie komend seizoen iets recht te zetten, te laten zien dat de club thuishoort in de Eredivisie."

No Poll