Complimenten voor bijgedraaide KNVB: 'Bemoedigend, getuigt van realisme'

Complimenten voor bijgedraaide KNVB: 'Bemoedigend, getuigt van realisme'

07-06-2020 19:35 Laatste update: 20:01
26

Klaas Dijkhoff is lovend over het vrijdag gepresenteerde Deltaplan van de KNVB en de Nederlandse clubs. Bemoedigend, noemt de VVD-fractievoorzitter het.

Dijkhoff was eerder nog zeer kritisch op het Nederlandse voetbal, dat in zijn ogen zonder plan om 400 euro aan noodsteun vroeg. Als gevolg daarvan kwam er meer eenheid en werd vrijdag het Deltaplan overhandigd aan minister van sport Martin van Rijn.

"Het Deltaplan van de KNVB ziet er bemoedigend uit. Een stuk beter dan waar ze eerst stonden. Het getuigt van realisme", reageert Dijkhoff op NPO Radio 1. Hij is blij dat de scenario's uitgaan van het volledige seizoen 2020/2021. "Je kunt namelijk geen salamitactiek doen, dat er straks nog een plakje bij moet. Ervan uitgaan dat er in januari weer met publiek gevoetbald kan worden, kan gewoonweg niet."

De KNVB stelt maximaal 140 miljoen euro nodig te hebben als vangnet voor een heel seizoen zonder publiek, waar Dijkhoff eerder nog ageerde tegen de gevraagde 400 miljoen. "Mijn noodkreet was als voetballiefhebber. Ik dacht: dit gaat eindigen in tranen."