'Advocaat op de hoogte dat Kuyt hem wellicht zou opvolgen, gebeurt dus niet'

'Advocaat op de hoogte dat Kuyt hem wellicht zou opvolgen, gebeurt dus niet'

08-06-2020 08:05
18

Het tumult rond Dirk Kuyt en de opvolging van Dick Advocaat is een storm in een glas water. Dat stelt zaakwaarnemer Rob Jansen bij NOS Studio Sport. Hij ziet dat het voorlopig zo'n vaart niet zal lopen bij Feyenoord.

Op de vraag welke status de toekomstige aanstelling van Kuyt als trainer van Feyenoord heeft, antwoordt Jansen: "Geen. Kijk, als er iets vanuit de club iets verteld wordt, kan het in de media een verhaal worden dat a priori niet altijd hoeft te kloppen."

De zaakwaarnemer legt uit: "Dirk werd onder Martin van Geel al benaderd door Feyenoord. Hij zou klaargestoomd kunnen worden voor het hoofdtrainerschap, in de toekomt. Dat klopt. De namen die genoemd zijn (beoogde assistenten Fons Groenendijk en Henke Larsson, red.) kloppen ook. Die zijn genoemd, maar niet meer dan dat."

"Het is een eigen leven gaan leiden, maar het is helemaal niet zeker. Het is een tikkeltje voorbarig", vervolgt Jansen. "Jaap Stam zou twee, drie jaar blijven en Kuyt zou hem opvolgen. Door omstandigheden kwam Dick Advocaat. Hij was volledig op de hoogte dat Dirk hem wellicht zou opvolgen, maar dat gebeurt dus niet, want Dick heeft het uitstekend gedaan en blijft."

Kuyt ligt nu in scheiding en neemt volgens Jansen 'even rust'. "Intern is iedereen relaxed over deze discussie. Er is weinig nieuws. De één vindt Dirk een enge jongen, de tweede vindt hem sympathiek. Afhankelijk van welk medium over hem praat."