Ajax wil hoofdprijs voor Van de Beek: 'Maar ook te maken met reacties van publiek'

Ajax wil hoofdprijs voor Van de Beek: 'Maar ook te maken met reacties van publiek'

08-06-2020 11:42 Laatste update: 11:56
87

Als Donny van de Beek Ajax gaat verlaten voor Real Madrid of Manchester United, moet hij er rekening mee houden dat de salarissen niet zo hoog zullen zijn als voor de coronacrisis. Dat zegt zaakwaarnemer Rob Jansen aan tafel bij NOS Studio Sport, waar ook Ajax-directeur Edwin van der Sar aanschoof.

"Ook al zouden die transfers rondkomen, en ik denk dat die bedragen veel lager komen te liggen en dat spelers langer bij een club blijven en wachten, dan zullen de onderhandelingen andere salarissen opleveren", aldus Jansen, die Van der Sar aan tafel hoorde vertellen dat Ajax nog steeds de hoofdprijs voor Van de Beek wil. Volgens de zaakwaarnemer kan Ajax dat wel willen, maar ligt het probleem vooral bij de kopende clubs.

Wedden

Meer odds

"Ajax moet zichzelf beschermen, maar je hebt te maken met de reacties van het publiek. Uit steden waar armoede is en waar mensen het heel slecht hebben", zegt hij bij de NOS. "Kan een club als Manchester United dan 100 miljoen gaan betalen? Is dat te verkopen? Nee, dat kan helemaal niet, dat is onverantwoordelijk. Dit wordt echt een probleem. Een verkopende club kan zeggen: wij blijven bij ons standpunt, die speler is 50, 60 of 80 miljoen. Maar die kopende club, los van het feit of die kan betalen, moet bedenken of dat op dit moment te verantwoorden is."

Afgelopen weekend bracht De Telegraaf naar buiten dat Manchester United Van de Beek wil vastleggen. Voorlopig is Real Madrid echter nog aan zet. De Spaanse club kan Van de Beek voor 55 miljoen euro overnemen van Ajax.