Yolanthe wandelde spelershotel Oranje binnen tijdens WK 2010: 'Not done'

Yolanthe wandelde spelershotel Oranje binnen tijdens WK 2010: 'Not done'

14-06-2020 09:16
59

Yolanthe Cabau brak tijdens het WK 2010 de afspraken om Wesley Sneijder te kunnen feliciteren met zijn verjaardag. Dat vertelt Kees Jansma, die destijds perschef was van het Nederlands elftal, aan Voetbal International.

"We zitten in het spelershotel in Zuid-Afrika, midden in het WK en Van Marwijk en ik zien Yolanthe binnenwandelen", aldus Jansma. "Ik hoef niemand uit te leggen dat het not done is, een spelersvrouw in het spelershotel. Maar ze kwam even Wesley Sneijder, haar man, feliciteren met zijn verjaardag. Dan nog: Not done."

"Sneijder vertelt er openhartig over in zijn boek. Hij moest even mee naar het toilet. Wes heeft dat gedaan, heel kort en daar liet Yolanthe hem een nieuwe tattoo zien, als cadeau", vervolgt Jansma, die zag dat bondscoach Bert van Marwijk het verstandig oploste. "Van Marwijk had toen van alles kunnen doen, maar liet het gaan. Hij zei alleen: Gelukkig ben je over een jaar pas weer jarig."

"Dat is handigheid die Sneijder wel kon waarderen en dat gold voor iedereen. Maar het is ook de manier waarop je met Wesley moest omgaan. Hij betaalde je altijd terug. Zo was het trouwens ook met Van Persie, Van der Vaart en Robben", weet Jansma.