'Feyenoord praat weer met Kökcü, middenvelder negeerde 'Kelly-aanbieding''

'Feyenoord praat weer met Kökcü, middenvelder negeerde 'Kelly-aanbieding''

18-06-2020 20:18
129

Feyenoord is opnieuw in gesprek gegaan met Orkun Kökcü. De club deed de Turkse middenvelder twee aanbiedingen, maar die werden geweigerd. 

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International weet dat de gesprekken weer zijn opgestart. "Hij heeft twee keer een aanbieding gehad om zijn contract, dat overigens nog gewoon doorloopt, te verlengen en te verbeteren. Dat heeft hij niet gedaan omdat hij de aanbieding niet goed genoeg vond. Nu gaat Feyenoord een poging wagen om iets aan te bieden waar hij wel tevreden mee is", zegt Krabbendam.

Krabbendam vertelt dat Kökcü de eerste aanbieding kreeg voor de coronauitbraak. "Dat was rond het bedrag dat Liam Kelly verdiende. Die verdient rond de zes ton. Dat is als een soort minimumloon gaan gelden."

Kökcü is inmiddels een belangrijke basisspeler van Feyenoord en had gehoopt op meer. Hij staat in de belangstelling van Sevilla en Arsenal. "Dan krijgt hij de eerste aanbieding en dat ligt op het bedrag dat Kelly kreeg.... Dat is voor een speler best veel geld als je 19 bent, maar tegelijkertijd zit je in de kleedkamer en iedereen weet van elkaar wat ze verdienen."

"Je ziet om je heen spelers die het dubbele krijgen en niet eens spelen. Dat gaat in je hoofd zitten. Hoe graag willen ze het dan eigenlijk? De status in de kleedkamer is vaak gekoppeld aan het contract dat je hebt. Hoe gek het ook klinkt, maar bij spelers steekt dat."