Ook Vitesse komt met salarisverlaging: 'Begrijp dat het verre van alledaags is'

Ook Vitesse komt met salarisverlaging: 'Begrijp dat het verre van alledaags is'

19-06-2020 11:57
23

Ook Vitesse is akkoord met spelers, technische staf en directie over een tijdelijke salarisverlaging. De Arnhemmers snijden in de kosten door de coronacrisis en hebben daarbij de uitgangspunten van de spelersvakbonden in acht genomen.

De spelers, technische staf en directie van Vitesse springen bij nu de Arnhemmers veel inkomsten mislopen. "Het is bekend dat we als club hard geraakt worden door deze crisis", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk op de website van de Arnhemmers. "Afhankelijk van wanneer we weer met publiek kunnen gaan voetballen, wordt de inkomstenderving op miljoenen euro’s geraamd."

In vergelijking met andere clubs komt Vitesse laat met deze maatregel. "Ik begrijp dat het verzoek om een tijdelijke salarisverlaging verre van alledaags is. Maar in deze bijzondere tijden wordt van iedereen gevraagd om de schouders eronder te zetten. Zij aan zij moeten we deze crisis doorkomen."

Van Wijk dankt spelers en staf voor hun medewerking. "Het doet mij daarom deugd dat we naast de afspraken met de directie ook overeenstemming hebben bereikt met spelers en de technische staf van de A-selectie. Het begrip en de loyaliteit is enorm. Laten we dat vasthouden om samen deze moeilijke tijden te doorstaan."