Stevens neemt petje af voor PSV: 'Maken op mij een zeer goede indruk'

Stevens neemt petje af voor PSV: 'Maken op mij een zeer goede indruk'

20-06-2020 12:11
82

Huub Stevens is te spreken over de nieuwe technische staf van PSV. De Eindhovense club maakte vrijdag de assistenten van trainer Roger Schmidt bekend.

De Duitser zal onder meer worden bijgestaan door Lars Kornetka, die bij Schalke 04 met Stevens samenwerkte. "Dit zijn namen die op mij zeker een goede indruk maken", zegt de Limburgse oud-trainer tegen het Eindhovens Dagblad. "Kornetka was in mijn tijd als Schalke-coach video-analist en bekeek voor ons de tegenstanders."

"Lars is een ambitieuze en gedreven jonge vent, met toch al de nodige bagage. Hij heeft destijds in Gelsenkirchen goed werk geleverd. Later heeft hij in een aantal keukens van grote clubs gekeken, bijvoorbeeld bij Bayern München", laat Stevens weten. In die hoedanigheid werkte Kornetka onder meer onder Pep Guardiola en Erik ten Hag. Ook kende hij dienstverbanden bij Hoffenheim en RB Leipzig.

"Er staat nu een interessante ploeg trainers bij PSV", stelt Stevens vast. "Met André Ooijer en Boudewijn Zenden hebben ze jonge coaches die de clubcultuur kennen en de anderen hebben op het allerhoogste niveau in Duitsland de nodige ervaring opgedaan. Ik ben heel benieuwd naar die combinatie, waarbij Schmidt geldt als iemand met een duidelijke voetbalfilosofie."