'Breekpunt' voor Veronica Inside: Er is nu een tweedeling onder adverteerders

'Breekpunt' voor Veronica Inside: "Er is nu een tweedeling onder adverteerders"

21-06-2020 21:18 Laatste update: 21:33

De reuring rondom Veronica Inside is Maiko Valentijn van mediabedrijf MediaCom niet in de koude kleren gaan zitten. Valentijn is verantwoordelijk voor de zendtijd die adverteerders van het programma krijgen en wil nu in gesprek met Talpa.

Derksen deed recentelijk veel stof opwaaien met uitspraken over rapper Akwasi en de anti-racismeprotesten. De spelers van Nederlands elftal kondigden een boycot af en adverteerders Zespri en Gillette zijn afgehaakt. "Er is nu een tweedeling onder adverteerders. Een deel wil gewoon niet geassocieerd worden met de inhoud en neemt afstand. Dan moeten we daar wel iets mee", constateert Valentijn in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Onze adverteerders verdienen uitleg hoe te voorkomen dat ze met hun reclame in een omgeving terecht komen van 'content' die haaks staat op waarvoor deze merken staan."

Hoe de toekomst van Veronica Inside eruitziet, durft hij niet te zeggen. Valentijn hoopt echter dat Derksen zijn toon matigt. "Als je het mij persoonlijk vraagt, dan denk ik dat we - net als met #MeToo - op een breekpunt staan. Nu de adverteerders zich roeren, de Oranje-selecties en zelfs bondscoach Ronald Koeman kan dat impact hebben op de kwaliteit van het programma. We zouden niet op deze voet verder moeten gaan, ondanks dat Johan Derksen denkt dat het allemaal wel overwaait", laat hij weten. De sponsoren merken immers wel degelijk de impact van de uitspraken aan tafel. "Je ziet nu ook dat adverteerders worden aangesproken op uitspraken die in het programma worden gedaan. Dat is niet oké."

Comments gesloten
De reactiemogelijkheid onder dit bericht is uitgeschakeld. We begrijpen dat de situatie rond Johan Derksen tot veel discussie leidt in de community, maar vanwege de grote hoeveelheid reacties is het onmogelijk om alle comments op dit moment goed te modereren. Helaas zitten er onder de reacties veel opmerkingen die wij niet tolereren. We hopen op jullie begrip en roepen iedereen op om op normale wijze te discussiëren.