Viktoria Plzen heeft nieuws: AZ en spits van 1,5 miljoen definitief uit elkaar

Viktoria Plzen heeft nieuws: AZ en spits van 1,5 miljoen definitief uit elkaar

26-06-2020 15:06 Laatste update: 15:10
66

Nieuws uit Tsjechië: AZ en spits Ondrej Mihálik zijn definitief uit elkaar gegaan. Viktoria Plzen huurde de 23-jarige aanvalsleider afgelopen seizoen al van de Alkmaarders en heeft hem nu definitief overgenomen.

Mihálik heeft zijn nog twee jaar doorlopende contract bij AZ ingeruild voor een driejarige verbintenis in zijn geboorteland, meldt Viktoria Plzen: wat voor transfersom de Alkmaarders ontvangen, laat de nummer twee van de Tsjechische Fortuna Liga in het midden. "Ik ben blij dat ik hier definitief kan blijven, het was voor mij en mijn familie belangrijk dat ik verder niets aan mijn hoofd heb", aldus Mihálik na het ondertekenen van zijn contract.

AZ haalde de Tsjechische jeugdinternational in januari 2018 op bij Jablonec en betaalde anderhalf miljoen euro. Zijn verblijf in Almaar werd echter geen succes. Vlak nadat hij zijn eerste drie wedstrijden namens de hoofdmacht speelde, liep hij een zware knieblessure op. Vervolgens speelde Mihálik alleen nog voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, waarna Viktoria Plzen hem opving.