Van Drongelen scheurt kruisband en ziet HSV wéér imploderen: 'Geen zin meer in'

Van Drongelen scheurt kruisband en ziet HSV wéér imploderen: 'Geen zin meer in'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 19:55zo 28-06-2020 om 19:55

Laatste update: zondag 28 juni 2020 om 21:14zo 28-06-2020 om 21:14

28 juni 2020 gaat de boeken als een rampdag voor Rick van Drongelen. Niet alleen liep hij met Hamburger SV definitief promotie mis, ook heeft de 21-jarige verdediger de voorste kruisband in zijn linkerknie afgescheurd.

HSV ging zondagmiddag in het eigen Volksparkstadion met 1-5 onderuit tegen SV Sandhausen. Van Drongelen was in de eerste helft betrokken bij de twee tegengoals en viel tien minuten voor rust uit met een zware knieblessure. Voor het herstel staat een half jaar.

"Toen het gebeurde deed het echt veel pijn", vertelt Van Drongelen aan het Algemeen Dagblad. "Daarna leek het beter te gaan. De teamarts deed wat testen en daarbij had ik niet echt pijn. Misschien valt het wel mee, dacht ik toen."

Onderzoek in het ziekenhuis bewees echter het tegendeel. "De voorste kruisband was volledig afgescheurd. Wat wel positief was, is dat er verder niets kapot is in mijn knie. Omdat het alleen de kruisband is, staat voor het herstel zo'n zes maanden."

Het was sowieso een gitzwarte dag voor Van Drongelen. HSV blameerde zich tegen middenmoter Sandhausen, eindigt net als vorig seizoen op de vierde plaats en speelt volgend jaar dus weer op het tweede niveau.

"Ik baal er verschrikkelijk van", reageert Van Drongelen, die in 2017 overkwam van Sparta. "Voor mezelf is het drie jaar geleden een goede stap geweest. Ik heb veel gespeeld, maar het is tot nu toe ieder jaar hetzelfde geweest: het begin is leuk, maar het seizoen eindigt slecht. Daar heb ik komend seizoen echt geen zin meer in."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws