Genee geraakt door 'anoniem kaartje': 'Hadden mijn kinderen kunnen vinden'

29 juni om 07:47

De klucht rond Veronica Inside heeft impact op het persoonlijke leven van Wilfred Genee. Bij Op1 onthult de presentator dat hij afgelopen week een vervelende kaart in de brievenbus vond.

Genee vertelt dat hij 'heel regelmatig' Judas is genoemd. "Ik heb het niet bijgehouden, maar is niet op één hand te tellen", zegt hij. "Ik ben ook NSB'er genoemd door René (van der Gijp, red.), klootzak bij de Albert Heijn... En ik kreeg een kaartje thuis van een man of de echte Judas nu wilde opstaan."

Het doet Genee zichtbaar wat. "Het kaartje was naar mijn huis toegestuurd en hadden mijn kinderen ook uit de brievenbus kunnen halen. Het was anoniem. Als je het doet, zet dan even je naam erbij. Dan kan ik je terugbellen en kunnen we er even over praten."

De presentator van Veronica Inside ligt zwaar onder vuur na zijn rol in het racismedebat van vorige week. Zondagavond deed hij zijn verhaal bij Op1. "Als ik de gedachtengang van Johan en René volg, kan ik me er iets bij voorstellen. Maar als je het totale plaatje ziet, dan vind ik toch wel dat er iets meer aan de hand is."