Kökcü transformeert onder Advocaat: 'Bestaan niet meer, nu meters maken, bewegen'

3 juli om 07:24
Laatste update: 3 juli om 08:46

Orkun Kökcü gaf medio juni een openhartig interview waarin hij vraagtekens plaatste bij de contractgesprekken met Feyenoord en zette amper twee weken later alsnog zijn handtekening. De negentienjarige spelmaker brak in het seizoen 2019/2020 definitief door en wil nu de volgende stap zetten.

Kökcü ligt sinds kort tot 2025 vast en erkent dat hij voorlopig nog niet klaar is in De Kuip. "Hier in Rotterdam blijven, dat zat altijd in mijn hoofd", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Bij Feyenoord kan ik nog stappen zetten, dat is duidelijk. De trainer (Dick Advocaat, red.) zegt bijvoorbeeld ook dat ik veel meer moet scoren." Kökcü vindt bovendien dat hij meer allround moet zijn, in plaats van een 'ouderwetse nummer 10'. "Die bestaan helemaal niet meer in het topvoetbal. Nu moet je meters maken, in beweging zijn, ballen veroveren. Dat heb ik onder Advocaat geleerd."

De Kleine Generaal speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling én de contractverlenging van Kökcü. "Voor ik ging praten over contractverlenging, heb ik wel even gewacht tot de trainer zelf zijn contract verlengde (dat gebeurde eind april, red.). Vervolgens kwam hij voortdurend op het veld langs mij om te vragen of ik ook al had getekend."

Dat is inmiddels ook gebeurd, al had dat nog wat voeten in de aarde. "Ik wist dat ik wilde verlengen, maar het duurde allemaal wel even", aldus Kökcü. "Op een gegeven moment heb ik een interview gegeven en hardop gezegd dat ik me afvroeg of Feyenoord me niet liever wilde verkopen. Vervolgens is het toch snel gegaan en heb ik tot 2025 bijgetekend."