Redan wil met Sneijder aan de slag: 'Binnen een maand was Elia fit'

Redan wil met Sneijder aan de slag: 'Binnen een maand was Elia fit'

05-07-2020 09:37
48

Een mogelijke comeback van Wesley Sneijder bij FC Utrecht roept de nodige twijfels op, maar niet bij Iwan Redan. De oud-prof en performance coach wil dolgraag aan de slag met de 36-jarige middenvelder, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Fantastisch, man. Echt een gruwelijke uitdaging, die zou ik meteen aanpakken", zegt Redan. "Drie maanden kan krap zijn, maar binnen vier à vijf heb ik hem fit. Na de winter is hij wedstrijdfit, honderd procent."

De oud-speler van onder meer RKC Waalwijk en Willem II werkte in het verleden al met Eljero Elia, toen die van Southampton naar Feyenoord ging. "Hij had toen wat overtollig vet en wist dat hij lichamelijk niet in vorm was, maar we zijn keihard gaan werken. Twee keer per dag, vijf dagen per week. Binnen een maand was hij fit en de rest is geschiedenis. Een beker, landskampioen, een mooie transfer naar Basaksehir…"

"Ik heb wel eens een voetballer van Ajax begeleid die na het trainen bij krachttrainers zijn tegenstander niet eens meer voorbijkwam", vervolgt de voormalig aanvaller, doelend op Anwar El Ghazi. "Na drie weken bij mij getraind te hebben, voelde hij een wezenlijk verschil in zijn lichaam dat resulteerde in winst op het veld. Ook mobiliteit zonder de bal is belangrijk."

Redan gelooft dat hij ook Sneijder kan klaarstomen, al zal het begin zwaar zijn voor de recordinternational. "Robben en Sneijder in de Eredivisie, daarmee gaat het niveau zo vijf stappen omhoog. Als hij de knop kan omdraaien, gaat hij beslissend zijn in de Eredivisie."

No Poll