L'Équipe: Ajax en Botman moeten geduld hebben, deals Gabriel en Osimhen in de maak

L'Équipe: Ajax en Botman moeten geduld hebben, deals Gabriel en Osimhen in de maak

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 12:58di 14-07-2020 om 12:58

Sven Botman bereikte begin juli al een akkoord met Lille OSC over een transfer naar Noord-Frankrijk. Witte rook is er echter nog niet geweest boven het Stade Pierre-Mauroy: volgens L'Équipe moeten er eerst spelers verkocht worden, voordat Ajax zijn transfersom kan incasseren.

De Amsterdammers kunnen acht à negen miljoen euro incasseren voor Botman. Lille mag dit bedrag van de DNCG – de financiële waakhond die de jaarboeken van de Franse clubs in de gaten houdt – echter pas uitgeven wanneer het spelers verkocht heeft en de bijbehorende transfersommen binnen heeft.

Volgens L'Équipe kan er dus pas beweging ontstaan rondom Botman als de Braziliaanse verdediger Gabriel Magalhães of de Nigeriaanse spits Victor Osimhen verkocht is. Laatstgenoemde lijkt hard op weg naar Napoli, dat ook Gabriel in het vizier heeft: de Braziliaan wordt echter ook gevolgd door Arsenal en Everton. Als één van die deals beklonken is, kan Lille ook aan inkomende transfers denken. Niet alleen Botman staat op de nominatie om de overstap te maken, ook AA Gent-speler Jonathan David en voormalig NAC Breda-spits Sadiq Umar (Partizan Belgrado) worden genoemd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws