'Lille pakt door na Botman-deal: 20 miljoen voor gewezen Ajax-target David'

'Lille pakt door na Botman-deal: 20 miljoen voor gewezen Ajax-target David'

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 08:41di 07-07-2020 om 08:41

De felbegeerde Jonathan David zou zomaar eens ploeggenoot van Sven Botman bij Lille OSC kunnen worden, meldt Het Laatste Nieuws dinsdagochtend. Nu Victor Osimhen de Noord-Fransen gaat verruilen voor Napoli, is de Canadese international van AA Gent in beeld als opvolger.

David heeft een topseizoen achter de rug, met 23 goals en tien assists in veertig officiële wedstrijden. Dit werd ook opgemerkt door vele buitenlandse clubs, waaronder Ajax. Directeur spelersbeleid Marc Overmars liet echter weten dat een transfer niet aan de orde is, Lille is nu wél concreet. Volgens HLN is de nummer 4 van het voortijdig beëindigde Ligue 1-seizoen bereid om twintig miljoen euro op tafel te leggen.

Of het ook van een transfer zal komen, moet nog afgewacht worden. Gent zou zelf een vraagprijs van 30 à 35 miljoen euro in zijn hoofd hebben. Bovendien wil David vooralsnog liever naar de Bundesliga, hoewel er nog geen concrete interesse vanuit Duitsland is. HLN sluit niet uit dat Lille en Gent alsnog nader tot elkaar komen, als de transfersom voor Osimhen eenmaal binnen is: of de Fransen ook David kunnen verleiden, zal dan nog moeten blijken.

Botman speelt komend seizoen sowieso voor Les Dogues. De transfer moet nog officieel bekrachtigd worden, maar zaakwaarnemer Nikkie Bruinenberg bevestigde al dat er een deal aan zit te komen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws