'Geweldig leerjaar' Botman: 'Had richting Ajax 1 nog wel stap moeten maken'

'Geweldig leerjaar' Botman: 'Had richting Ajax 1 nog wel stap moeten maken'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 07:05zo 05-07-2020 om 07:05

Johnny Jansen is blij voor Sven Botman, die op een fraaie transfer naar Lille afstevent. De coach van sc Heerenveen twijfelt evenwel of de twintigjarige verdediger al rijp was geweest voor een plek bij Ajax, zo geeft hij aan in het Algemeen Dagblad.

Jansen maakte een jaar geleden kennis met de 'heel frisse, goeie kerel' Botman. "Ik vond hem vooral goed in het 'rechttoe rechtaan-verdedigen': het uitschakelen van zijn spits. Met lopende spelers had-ie nog weleens moeite, maar dat kreeg Sven gaandeweg het seizoen ook heel aardig onder de knie. Wat dat betreft heeft hij zich zowel tactisch als in balbezit ontwikkeld."

Volgens Jansen was het een 'geweldig leerjaar' voor Botman in Friesland. "Sven had richting Ajax 1 nog wel een stap moeten maken, maar ik ben ervan overtuigd dat hij de mogelijkheden heeft om naar dat niveau toe te groeien. Maar ja, nu komt Lille op zijn pad. Dat is ook een grote club. Ik gun Sven deze stap van harte."

Lille betaalt naar verluidt zeven à acht miljoen euro voor Botman. Ajax staat tien procent van de transfersom af aan Heerenveen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Snap jij dat Ajax Botman verkoopt?

(3219 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws