Voormalig Roda-speler belangrijk voor Porto: landstitel 29 uit clubhistorie feit

Voormalig Roda-speler belangrijk voor Porto: landstitel 29 uit clubhistorie feit

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 07:07do 16-07-2020 om 07:07

FC Porto heeft woensdagavond de titel in de Portugese Primeira Division veroverd. De ploeg van trainer Sérgio Conceição versloeg in het eigen Estádio do Dragão nummer drie Sporting Portugal: 2-0.

Door de overwinning is Porto niet meer te achterhalen door nummer twee Benfica, dat het kampioenschap vorig seizoen op zijn naam schreef. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft Porto een voorsprong van acht punten op de achtervolger.

Tegen Sporting Portugal was het lang spannend, maar na ongeveer een uur spelen maakte voormalig Roda JC-speler Danilo Pereira de 1-0 voor de thuisploeg. Deze voorsprong hield Porto lang vast: Sporting Portugal zocht nog wel naar de gelijkmaker, maar in de blessuretijd van de wedstrijd besliste Moussa Maréga de wedstrijd door de 2-0 te maken.

Porto pakte door de zege van woensdagavond de winst in vijf competitiewedstrijden op rij. Concurrent Benfica kwam na de coronaperiode een stuk stroever uit de startblokken en pakte slechts zeven punten uit de laatste vijf wedstrijden. Voor Porto is het landstitel nummer 29 uit de clubhistorie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws