Fosu-Mensah na 1152 dagen weer in Manchester United-basis: 'Hij verdient het'

Fosu-Mensah na 1152 dagen weer in Manchester United-basis: 'Hij verdient het'

17-07-2020 08:56
17

Timothy Fosu-Mensah krijgt de complimenten van Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer. In de gewonnen uitwedstrijd tegen Crystal Palace had de Nederlander voor het eerst sinds mei 2017 een basisplaats.

Fosu-Mensah stond na een periode van 1152 dagen (!) weer eens aan de aftrap bij Manchester United, als linksback. Het was bovendien zijn eerste officiële wedstrijd in zestien maanden, nadat hij op huurbasis bij Fulham zijn kruisband afscheurde.

"Timothy heeft hard gewerkt. Ik ben blij voor hem", reageert Solskjaer in de Engelse pers. "Ik weet alles van knieblessures, dus ik kan me in hem verplaatsen. Hij heeft het de hele wedstrijd volgehouden en speelde zoals ik van hem verwachtte: goed."

Fosu-Mensah dwong op de training zijn kans af, aldus Solskjaer. "Hij is snel en fysiek sterk. Dat zijn belangrijke kwaliteiten. We vonden dat hij verdiende te spelen en hij heeft het laten zien. Hij gaat het morgen (vrijdag, red.) wel voelen, maar ik ben blij voor hem."

Voor de camera van Manchester United TV toonde Fosu-Mensah zich ook tevreden. "Het voelt goed. Ik ben blij dat ik weer voor de club speel. Hoe ik me voelde op linksback? Comfortabel is een groot woord, maar ik ken de positie wel. Ik was er klaar voor."