Liverpool maakt er vijf op avond van bekeruitreiking: Chelsea moet nog aan de bak

Liverpool maakt er vijf op avond van bekeruitreiking: Chelsea moet nog aan de bak

22-07-2020 23:08
32

Kampioen Liverpool heeft er een feestje van gemaakt tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Chelsea had zich bij een gelijkspel op Anfield geplaatst voor de Champions League, maar trok aan het kortste eind na een waar spektakelstuk: 5-3 werd het voor de gastheren.

Liverpool wist dat het na afloop de langverwachte Premier League-trofee omhoog mocht houden en gaf tijdens de eerste helft gas. Dankzij drie zeer fraaie goals stond het op slag van rust 3-0: een afstandsschot van Naby Keïta ging via de lat binnen, Trent Alexander-Arnold krulde een vrije trap tegen de touwen en Georginio Wijnaldum vond het dak van het doel na een niet afgeslagen corner.

In de laatste seconden voor rust kreeg Chelsea echter een meer dan welkome opsteker: Alisson pareerde een inzet van landgenoot Willian, maar Olivier Giroud gleed de 3-1 binnen. Ook na de 4-1 van Roberto Firmino – een rake kopbal uit een gevoelige voorzet van Alexander-Arnold, zijn eerste op Anfield van het seizoen – toonde de ploeg van Frank Lampard veerkracht. Christian Pulisic was de grote inspirator: de Amerikaan bediende eerst Tammy Abraham na een fraaie actie en kegelde zelf de 4-3 binnen na een knappe controle in de zestien meter.

De comeback kon echter niet gecompleteerd worden en Chelsea zal zijn felbegeerde puntje thuis tegen Wolverhampton Wanderers moeten pakken. Liverpool schakelde razendsnel om na een vrije trap van Reece James, Andy Robertson stak het hele veld over en gaf voor op Alex Oxlade-Chamberlain: 5-3. The Reds komen op 96 punten en kunnen tegen Newcastle United hun 32ste (!) zege van het seizoen pakken. Chelsea moet nog aan de bak om met Liverpool mee de Champions League in te gaan.