Bakker komt op voor Mbappé en krijgt geel: 'Ik ben 20, maar dit sta ik niet toe'

Bakker komt op voor Mbappé en krijgt geel: 'Ik ben 20, maar dit sta ik niet toe'

26-07-2020 22:14 Laatste update: 22:24
31

Mitchel Bakker bracht negen jaar van zijn leven bij Ajax door, maar besloot in 2019 de stap naar Paris Saint-Germain te wagen. De twintigjarige linksback uit Purmerend rammelt inmiddels nadrukkelijk aan de poort in Parijs: vrijdag speelde hij de volledige Coupe de France-finale tegen Saint-Étienne.

Bakker hoefde eigenlijk niet weg bij Ajax, benadrukt hij in gesprek met De Telegraaf. "Maar mijn driejarige contract liep af en helaas had Ajax geen duidelijk plan met me. Uit de aanbieding die ik kreeg, sprak ook niet veel vertrouwen." Toen PSG zich meldde, besloot Bakker de stap te wagen. "Parijs is een prachtige stad, PSG een grote club en voor een jonge speler kreeg ik een dijk van een contract."

Het traject in Frankrijk verliep echter iets anders dan vooraf gedacht: Bakker zou aanvankelijk aansluiten bij het beloftenteam van PSG, maar dat elftal werd opgeheven. "De ideale tussenstap was weg. Nu moest ik de reuzenstap naar het eerste in één keer zetten." Dat is uiteindelijk gelukt: voor de coronacrisis mocht hij al minuten sprokkelen, de bekerfinale van vrijdagavond was zijn vuurdoop. "Tijdens de finale had ik heel veel steun aan onze aanvoerder Thiago Silva. Hij stond naast me en coachte voortdurend."

Na een half uur spelen ontbrandde de wedstrijd: Kylian Mbappé werd grof onderuit gehaald door Loïc Perrin, er ontstond een opstootje en ook Bakker kreeg geel. "Ik ben dan misschien nog maar twintig jaar, maar dit laat ik niet gebeuren bij een ploeggenoot", reageert de jeugdinternational van Oranje. "Het was echt een aanslag op Mbappé. Die overtreding sloeg nergens op. Ik hoop dat hij snel weer fit is."