'Ik kan veel van Dost leren, hij is een sterke en zeer slimme speler'

'Ik kan veel van Dost leren, hij is een sterke en zeer slimme speler'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 18:55do 30-07-2020 om 18:55

Ragnar Ache hoopt bij Eintracht Frankfurt veel te leren van Bas Dost. Dat zei de 22-jarige aanvaller donderdag tijdens zijn presentatie bij de club uit zijn geboortestad.

Frankfurt nam Ache voor naar verluidt twee miljoen euro over van Sparta. Bij de Bundesliga-club mag de Duitser met Ghanese roots zich in de schaduw van Dost verder ontwikkelen. "We hebben nog geen tijd gehad om elkaar privé te ontmoeten, maar hij vraagt me wel regelmatig hoe ik mij gesetteld heb", vertelt hij op de clubsite.

Ache ziet de 31-jarige Nederlandse spits als een voorbeeld. "Ik kan veel van hem leren, vooral bepaalde slimmigheden omdat de verdedigers in de Bundesliga nog sterker zijn dan in de Eredivisie. Bas is een sterke en zeer slimme speler. Ik zou mezelf omschrijven als sterk aan de bal, snel en goed voor het doel."

De van Sparta overgekomen aanvaller wil de kat eerst uit de boom kijken, geeft hij aan. "Ik wil mij eerst goed aanpassen en zoveel mogelijk leren, daarna denk ik na over persoonlijke doelen. Het kan een week duren om te zien waar ik sta in vergelijking met mijn ploeggenoten."

"Het voetbal lijkt op dat van Sparta en voor mij is dit thuiskomen, want ik ben in Frankfurt geboren", vervolgt Ache. "Ik ben goed opgevangen. Door Bas, maar ook door Jetro Willems, want zij spreken Nederlands."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws