ED: vergunning voor PSV-Vitesse, geen 10.000, maar 6.500 toeschouwers

ED: vergunning voor PSV-Vitesse, geen 10.000, maar 6.500 toeschouwers

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 23:35wo 05-08-2020 om 23:35

PSV kan het Philips Stadion op zaterdag 15 augustus volgens plan gedeeltelijk openstellen. De Eindhovenaren ontvangen dan in eigen huis Vitesse en kunnen een beperkt aantal belangstellenden binnenlaten.

Dit heeft het Eindhovens Dagblad woensdagavond bevestigd. Waar Ajax nog geen toestemming had gekregen om supporters toe te laten voor het oefenduel met RKC Waalwijk, heeft PSV dat wel. De gemeente Eindhoven heeft een vergunning afgegeven voor het evenement. Volgens de eerste plannen waren er ruim tienduizend toeschouwers bij het duel, maar het ED meldt dat het aantal aanwezigen rond de 6500 zal liggen.

PSV-Vitesse zal het eerste oefenduel van de Eindhovenaren op Nederlandse bodem zijn. De nummer vier van het vorige Eredivisie-seizoen zou eigenlijk oefenen tegen de amateurs van VV UNA, maar dat duel werd afgelast vanwege een coronabesmetting bij de tegenstanders. Trainer Roger Schmidt treedt zaterdag en zondag met PSV aan tegen SC Verl en KFC Uerdingen 05, daarna wachten Vitesse, Willem II en Hertha BSC.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: ook beperkt toelaten van publiek is totaal onverantwoord

(465 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws