Unnerstall eerlijk over concurrentiestrijd bij PSV: 'Is niet m'n sterkste punt'

Unnerstall eerlijk over concurrentiestrijd bij PSV: 'Is niet m'n sterkste punt'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 15:05wo 05-08-2020 om 15:05

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 15:50wo 05-08-2020 om 15:50

De strijd voor een plek onder de lat bij PSV is op het trainingskamp in Marienfeld losgebarsten. In Duitsland strijden Lars Unnerstall en Jeroen Zoet, die beiden weer op 'nul' beginnen na de komst van trainer Roger Schmidt, voor de rol van eerste keeper.

Unnerstall stond vorig seizoen het grootste aantal wedstrijden onder de lat in Eindhoven, maar Schmidt staat erom bekend graag een voetballende keeper op te stellen vanwege zijn aanvallende speelstijl. "Het is logisch dat de keepersstrijd weer openligt", vertelt Unnerstall in gesprek met Voetbal International. "Jeroen is een goede keeper, maar dat ben ik ook. We hebben een nieuwe trainer en een nieuwe keeperstrainer (Raimond van der Gouw, red.). Zij willen van iedereen een eerlijk beeld krijgen. Dat vind ik normaal."

Van de twee doelmannen lijkt Zoet qua meevoetballen het beste. "En dat weet ik", is Unnerstall realistisch. "Ik ben een goede doelman, maar voetballen is niet mijn sterkste punt. Maar daar werk ik wel aan. Je bent nooit te oud om te leren. Uiteindelijk moet een doelman ook ballen tegenhouden."

Unnerstall geeft aan dat hij de concurrentiestrijd niet als iets persoonlijks ziet. "Jeroen en ik gaan goed samen", stelt de Duitse sluitpost. "We willen allebei graag op doel staan, maar wij maken die keuze toch niet? We kunnen ons enkel en alleen zo goed mogelijk tonen op trainingen en in wedstrijden. Er is een nieuwe trainer, krediet bestaat niet meer. Ik moet gewoon presteren en dan hoop ik gewoon te gaan keepen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie hoort er volgend seizoen onder de lat te staan bij PSV?

(2550 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws