Twente gaat uit van 'veilig' Rotterdam: 'Alleen in contact met geteste personen'

Twente gaat uit van 'veilig' Rotterdam: 'Alleen in contact met geteste personen'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 08:32wo 12-08-2020 om 08:32

Laatste update: woensdag 12 augustus 2020 om 08:33wo 12-08-2020 om 08:33

FC Twente reist zonder zorgen af naar De Kuip, waar het zondag een oefenwedstrijd tegen Feyenoord zal spelen. Bij die club zijn twee spelers positief getest op corona, maar de Tukkers gaan ervan uit dat er veilig gespeeld kan worden.

Paul van der Kraan, directeur van FC Twente, bezweert dat zijn club zorgvuldig te werk zal gaan. "Er is contact tussen de teamartsen en veiligheidsmensen van beide clubs", laat hij weten in het Algemeen Dagblad. "De spelers stappen bij aankomst bij het stadion uit de bus meteen richting kleedkamer en komen alleen in aanraking met personen die getest zijn. Dan mag je ervan uitgaan dat het veilig is om de wedstrijd te spelen."

Eerder zei Feyenoord-clubarts Casper van Eijck dat Feyenoord ondanks de twee besmettingen in de selectie gewoon kan voetballen. Het duel tussen de twee Eredivisionisten, dat aanstaande zondag op het programma staat, kan dus doorgang vinden. Eerder moest de wedstrijd tussen FC Twente en Fortuna nog tien minuten uitgesteld worden omdat de Limburgers pas naar het stadion kwamen toen ze wisten dat alle coronatests bij Twente negatief waren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws