Lazio woest na afketsen Silva-transfer: 'Heb geen respect voor de persoon'

Lazio woest na afketsen Silva-transfer: 'Heb geen respect voor de persoon'

18-08-2020 13:17 Laatste update: 19:41
64

Lazio heeft officieel gereageerd op de afgeketste transfer van David Silva. De transfervrije Spanjaard koos op het laatste moment voor een dienstverband bij Real Sociedad en liet de Romeinen daarmee in de steek. In een vreemd persbericht reageert sportief directeur Igli Tare op de situatie.

Lang leek het erop dat Silva volgend seizoen in het blauwe shirt van Lazio zou spelen. De spelmaker was al akkoord met de Romeinen en het was wachten op de bevestiging, maar juist de afronding van de deal duurde erg lang. Lazio was het dan ook snel zat en bood de Spanjaard een ultimatum, maar op dat moment koos hij voor Real Sociedad.

Een belangrijke transfer voor de Basken, maar bij Lazio zijn ze woest. Sportief directeur Igli Tare reageert in een kort statement op de eigen website geprikkeld. "Ik heb begrepen dat David Silva de transfer naar Real Sociedad gaat maken", valt er te lezen. "Ik heb groot respect voor hem als speler, maar niet voor hem als persoon."

Alleen die twee zinnen vormen het bijzondere statement van de Italianen, die nu verder moeten gaan kijken in de zoektocht naar een spelmaker. Silva, wiens contract bij Manchester City afliep, zal bij Sociedad de naar Real Madrid teruggekeerde Martin Odegaard moeten doen vergeten.