El Chiringuito: Messi speelt mogelijk een machtsspel bij FC Barcelona

El Chiringuito: Messi speelt mogelijk een machtsspel bij FC Barcelona

26-08-2020 00:35 Laatste update: 00:43
103

Lionel Messi speelt mogelijk een machtsspel, suggereert het grote Spaanse televisieprogramma El Chiringuito. Het doel: het opstappen van president Josep Maria Bartomeu bij FC Barcelona.

Heel Barcelona is in de ban van het sensationele Messi-nieuws van dinsdag: hij heeft een vertrekwens ingediend. Dit is inmiddels bevestigd door de clubleiding van Barcelona. Maar er sijpelen steeds meer verhalen door dat Messi bezig is met een machtsspel, bedoeld om Bartomeu eruit te werken.

Nu Messi een formele vertrekwens heeft ingediend, zijn alle ogen gericht op Bartomeu. De Argentijn lijkt echt bereid om te vertrekken bij Barcelona, maar volgens El Chiringuito bestaat de kans dat er achter de schermen een politiek spel gespeeld wordt. Mocht Bartomeu besluiten om gehoor te geven aan de eis van Barcelona-fans en op te stappen, dan bestaat de kans dat Messi blijft.

Dit zou vanaf het eerste moment het doel zijn geweest van Messi, zo wordt gesuggereerd. Mocht dit waar blijken te zijn, dan heeft de Argentijn werkelijk alles uit de kast gehaald om zijn zin te krijgen. Vooralsnog heeft het er alle schijn van dat Messi echt gaat vertrekken. Op social media circuleren zelfs foto's van de fax die Messi aan Bartomeu verstuurd heeft. Daar staat zijn vertrekwens in.

De fans van Barcelona hebben er niet alleen grote problemen mee dat Barcelona in de brand staat en weer opgebouwd moet worden, maar vooral dat dat zonder hun ontevreden sterspeler dreigt te moeten gebeuren. Bartomeu wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor het eerste seizoen in twaalf jaar waarin er geen prijs is gepakt.