Boskamp: 'Als Koeman dat heeft gezegd, heeft Barcelona hem dat ingefluisterd'

Boskamp: 'Als Koeman dat heeft gezegd, heeft Barcelona hem dat ingefluisterd'

26-08-2020 23:33
63

Jan Boskamp verbaast zich over de gang van zaken bij FC Barcelona. Na de aanstelling van Ronald Koeman is het door de vertrekwens van Lionel Messi alleen maar onrustiger geworden in Camp Nou.

Boskamp kon het zich eerst niet voorstellen dat Messi weg wil. "Ik lees nu dat Koeman tegen Messi gezegd zou hebben dat hij geen privileges meer zou krijgen", zegt Boskamp tegen Sporza. "Dat kan ik me dus echt niet voorstellen. Dat je als nieuwe trainer zoiets zegt tegen je beste speler. Als hij dat heeft gezegd, is dat ingefluisterd door het bestuur van Barcelona."

De opdracht is duidelijk voor Koeman: een nieuw Barcelona bouwen. "Het probleem van Barça is dat ze niet streng genoeg hebben geselecteerd de laatste jaren. Spelers als Piqué, Rakitic, Busquets of Alba zitten er al jaren. Hoe erg ik ooit ook van ze heb genoten."

"De nieuwkomers haalden het niveau niet van vertekkers als Xavi en Iniesta. Natuurlijk ook omdat Coutinho of Griezmann van bepalende spelers opeens dragende spelers werden. Als ze de bal hadden zaten ze te kijken hoe ze de bal bij Messi kregen."

Maar wie moet Barcelona dan versterken? Boskamp heeft wel een idee. "Als ze spelers moeten kopen, kom ik bij Kevin de Bruyne terecht. Ook omdat Arthur is vertrokken en rechts op het middenveld Kevin op zijn beste plaats kan staan. Met De Bruyne kan je richting het niveau van de beste jaren gaan, maar ik zie hem niet vertrekken bij City."