Ajax-product via Zwolle naar Sittard: 'Helaas veranderde de visie van de club'

Ajax-product via Zwolle naar Sittard: 'Helaas veranderde de visie van de club'

27-08-2020 17:31
37

Zian Flemming speelt komend seizoen voor Fortuna Sittard en is blij dat hij in Limburg een frisse start kan maken. De aanvallende middenvelder annex spits, die overkomt van PEC Zwolle, baalt dat hij bij zijn oude club niet meer in de plannen voorkwam.

In de voorbereiding op het komende seizoen leek Flemming zijn kans te grijpen bij PEC, maar het liep toch anders. "Het ging de goede kant op, ik speelde veel en was belangrijk, maar helaas veranderde de visie van de club", zegt de Amsterdammer op de website van zijn belangenbehartigers, TeamWass. "Er werd mij duidelijk gemaakt dat er een andere spits gehaald zou komen en dat ik mocht vertrekken als er belangstelling was."

Na een gesprek met Kevin Hofland, de trainer van Fortuna, was het voor Flemming duidelijk dat hij naar Sittard wilde. "Ik zal de plannen van de trainer hier natuurlijk niet prijs gaan geven, maar voor mij was gelijk duidelijk dat ik graag deel uit wilde gaan maken van ‘het nieuwe Fortuna’. Er zijn de afgelopen tijd behoorlijk wat nieuwe spelers gehaald, maar daar zit een duidelijk idee achter."

De Amsterdammer, die vorig seizoen op huurbasis voor NEC speelde en in de Keuken Kampioen Divisie dertien keer scoorde, genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax. Nadat hij diverse wedstrijden in het jeugdelftal van de Amsterdammers speelde vertrok hij twee jaar geleden naar PEC, waar hij in twee seizoenen weinig vertrouwen kreeg van zijn trainers.